Poradnik zadruku


Poradnik zadruku to dokument, w którym znajdziesz wszystkie informacje dotyczące stosowanych w naszej drukarni technologii druku. Porównasz ich parametry, dowiesz się, na jakim podłożu są stosowane, a także porównasz nasycenie kolorów, rozdzielczość zdjęć oraz czytelność tekstu na próbkach druku wykonanych w poszczególnych technologiach.

Technologie druku stosowane w MITKO:
- sublimacja;
- sitodruk;
- solwent z laminacją;
- druk żywiczny;
- druk UV.

Pobierz poradnik zadruku [PDF]

Nyomdaüzem


Nyomdaüzem

Igyekszünk megfelelni az Ön elvárásainak. Ha több információra van szüksége, kérdezze üzletvezetőnket. Küldhet e-mailt az info@mitko.hu -ra.

Al – a CS6 verzióra, a betűtípusok görbékké vannak átkonvertálva, a fájlok CMYK színrendszerben vannak

PDF – 1.3 verzió felett, a betűtípusokat át kell konvertálni görbékké, ahogyan a bitmap TIFF-ben

TIFF, PSD (Photoshop CS5) – 1:1 méretben 100dpi felbontású legyen. A képeknek CMYK színrendszerben kell lenniük, és nem RGB-ben! Ha TIFF 1:10 méretben van, akkor legalább 600dpi felbontásra van szükség.

COREL-t használunk a vektorizálásra. Kérjük, hogy a feliratokat és betűtípusokat változtassa görbékké. Ajánlatos a CDR fájlokat ugyanazzal a tartalommal egyértelmű JPG fájlokban is elküldeni, amit kizárólag a CDR ellenőrzésére használunk.

A designtervezés megerősítéséhez szükségünk lesz egy mellékletre. Ez egy kis PDF fájl (esetenként JPG), amely megmutatja, hogy pontosan hova helyezzük majd el a nyomdai képet a terméken.

TÁJÉKOZTATÁS NEM GRAFIKUS SZAKEMBEREK SZÁMÁRA


CMYK színrendszer

A grafikai tervezés színei csak egy monitoron átvilágítva jeleníthetők meg, de ez nem a tényleges színt mutatja, ezért szükséges, hogy CMYK színrendszerben legyenek a fájlok.

Ha a Pantone palette alapszíneit használja, akkor azok át lesznek konvertálva a színskálán legközelebb álló CMYK színekre.

Az RGB színek használata nem megfelelő színeket eredményezhet, mivel a két keverési mód nem ugyanazokat az árnyalatokat használja.

Nyomdaüzemünk a teljes grafikai tervezés során A4-es Önnek ha szeretne, ami ugyan pár nappal meghosszabbítja a megrendelésének teljesítését de így megtud győződni a színvilág helyességéről.

Ne feledje, hogy a legjobb színtelítettséget és színmélységet kizárólag a MITKO szublimációs nyomdaüzeme tudja garantálni Önnek.

Ha gyengébb minőségű nyomdai technikát választ, akkor a kinyomtatott terméke rosszabb minőségű lesz. Ez pedig különösen fontos szempont, amikor pontos színreprodukálást keres.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK


Egyszerű szabályok

A Localfixer Kft. (nyomdaüzem) nem vonható felelősségre bármely késedelemért, ami az ügyfél által történt változtatások miatt történtek, miután elfogadásra került a megrendelés. Bármely telefonon történt változtatást írásos formában is el kell juttatni a nyomdaüzembe.

Az ügyfél által rendelkezésre bocsátott tárgyi anyagok és CD lemezek a nyomdaüzem tulajdonát képezik. Ezeket kizárólag írásos formában tett kérelem esetén tudjuk visszaszolgáltatni az ügyfélnek a megrendelés kézbesítését követő 7 napon belül. A teljesítési időszak után a nyomdaüzem nem vonható felelősségre a rendelkezésre bocsátott anyagok tekintetében. Az ügyfél által rendelkezésre bocsátott fájlokat a Localfixer Kft.-nél nem archiválják.

A Nyomdaüzem nem vállal felelősséget a tartalomért, az ügyfél által elkészített fájlok minőségéért, a gépelési hibákért és színtévesztésekért. Az ügyfélnek ellenőriznie kell a fájlokat és kifogástalan állapotban kell eljuttatnia hozzánk. A fájlokon végzett bármilyen javítás - amit az ügyfél általi nem megfelelő előkészítés eredményezett - további költségeket vonhat maga után, amelynek összegét a nyomdaüzem grafikus szakemberének óradíja határoz meg, amelyet előzetesen közlünk.

Ha szüksége van A4-es méretnél nagyobb próba nyomtatásra, annak költsége a számla végösszegét terheli.

A nyomdaüzem nem felel a kinyomtatott színek sokszorosításáért.

Az ügyfél beleegyezik abba, hogy kizárja a nyomdaüzemet bármely olyan ügyből, amely harmadik fél általi, jogsértés címén történt követeléssel kapcsolatos. Az ügyfél egyetért azzal, hogy kizárja a nyomdaüzemet a kinyomtatott tartalmakra vonatkozó felelősségből.

Az ügyfél egyetért azzal, hogy újra felhasználja a termékeket, amelyeket a nyomdaüzem reklámtermékként és mintadarabokként gyártott.

Bármely, a termék minőségével kapcsolatos reklamációt írásban (e-mail) kell megküldeni elbírálásra, amely a számlázás dátumától számított maximum 14 munkanapon belül történik meg. Ebben az esetben az ügyfél köteles a nyomdaüzem részére visszaküldeni a hibás terméket.